انواع تاسیسات ساختمان:

تاسیسات ساختمان بطورکلی به دو نوع مکانیکی و الکتریکی(برقی) تقسیم می‌شوند که هرکدام از زیرمجموعه ها و تجهیزات خاصی تشکیل شده است.

 

1) تاسیسات برقی:

تاسیسات الکتریکی(برقی) ساختمان، تامین کننده برق لازم برای روشنایی، گرما و سایر تجهیزات داخلی ساختمان و لوازم برقی هستند که شامل طراحی و اجرای سیم‌کشی برق و سیستم های روشنایی، تلفن، اعلام و اطفاء حریق، آنتن مرکزی و…می‌باشد. برق ساختمان از شرکت برق تامین می‌شود. بخش عمده آن به صورت جریان متناوب استفاده می‌شود. قطعات بزرگ از جریان مستقیم برق استفاده می‌کنند.

سیستم‌های برق در تاسیسات الکتریکی ساختمانی شامل: منبع تغذیه و توزیع - سیستم‌های اطلاعاتی و مخابراتی - سیستم‌های کنترل - سیستم‌های امنیتی و دسترسی - سیستم‌های تشخیص و زنگ خطر - روشنایی داخلی و خارجی

مراحل اجرای تاسیسات الکتریکی در ساختمان شامل: ایجاد شیار روی دیوار‌ها جهت نصب کلید‌ها، پریز‌ها و لوله‌های برق‌ - سیم کشی و کابل کشی - نصب کلید و پریز - نصب تجهیزات و روشنایی‌ها

 

2) تاسیسات مکانیکی:

 تاسیسات مکانیکی به دودسته کلی، صنعتی (شامل فاضلاب و سیالات، سیستم آبرسانی و انتقال آب، تصفیه آب و فاضلاب، تولید انرژی از سیالات و… ) و ساختمانی (تامین سرمایش و گرمایش، پمپاژ یا آبرسانی به طبقات بالای ساختمان، تهویه مناسب هوا، تامین آب گرم و سرد و... ) تقسیم میشود.

 

تاسیسات مکانیکی ساختمان شامل بخش ها ی مختلفی هستند که عبارتند از:

·        تاسیسات حرارتی(گرمایشی و سرمایشی)

·        تاسیسات بهداشتی (آب و فاضلاب)

·        تاسیسات گاز رسانی

·        تاسیسات استخر(استخر، جکوزی، سونا)

·        تاسیسات آتش نشانی ( اعلام حریق، اطفاء حریق)

·        تاسیسات و تهویه مطبوع در بیمارستان ( تاسیسات گازهای طبی)

·        تاسیسات سیستم های بخار

·        طراحی و اجرا در تاسیسات پله برقی و آسانسور

·        طراحی و اجرا در تاسیسات آبنما و فواره